Канікули закінчуються, а цікаві книжки - ніколи

 «Король Даркнету» Олена Рижко (ВД «Академія», 2018)

Канікули можна витратити на те, щоб здійснити свою мрію – наприклад, попрактикуватися у царині фешн-журналістики в Парижі. Або на те, щоб розплутати злочин, свідком якого ти мимоволі став. У Стефи й вибору особливо нема: коли вони з Яром, бажаючи усамітнитися біля річки, натрапляють на труп місцевого журналіста, то все, що їм залишається – провести власне розслідування, аби допомогти поліції й отримати дозвіл поїхати з міста до того, як Стефин літак полетить без неї. А допомагатимуть їм у цьому крута хакерка Летта, яка віртуозно вміє збирати інформацію, як у відкритому для всіх інтернеті, так і в його потаємних коридорах – Даркнеті.

Гостросюжетна детективна повість з нотками романтики, пікантними сценами і неймовірними відкриттями про темну сторону Всемережжя може надихнути вас дослідити закапелки Даркнету або ж взятися за власне журналістське розслідування. Дружня порада: якщо ви не Летта, обирайте ліпше другий варіант.


«Бартімеус: Амулет Самарканда» Джонатана Страуда (А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017, пер. Володимир Панченко)

Канікули – це також чудова нагода відкрити для себе новий магічний світ, особливо якщо «Поттеріана» зачитана до дірок. Магічний Лондон з романів Джонатана Страуда геть не схожий на світ Гаррі Поттера. Чарівники тут – не прихована, а цілком таки публічна і доволі поважна спільнота, яка замість чарівних паличок використовує магічні формули і малюнки для того, щоб прикликати духів і демонів – а ті вже нехай виконують різні доручення і завдання. Юний маг Натаніель робить те ж саме. Але незабаром з’ясовує, що витримати старого цинічного джина Бартімеуса – значно важче, ніж викликати його. Навіть важче, ніж дістати потужний магічний амулет.

Ця динамічна і захоплива історія припаде до душі любителям фентезі, пригод і книг з особливою атмосферою.


«Зелені мартенси» Йоанна Ягелло (Урбіно, 2017, пер. Ярослава Івченко)

А ось це – цілком реалістична історія про те, яким нестерпним може бути шкільне життя і як воно може в одну мить стати чудовим, коли зустрінеш «свою» людину. Фелікс по вуха загруз у домашніх проблемах, придавлений далеко не дитячою відповідальністю за рідних. Опта, життя якої аж ніяк не безхмарне, допомагає йому віднайти шлях до радості й захоплення. Яскрава і неформатна, ця пухкенька руда дівчинка у зелених мартенсах не париться тим, що не схожа на однолітків, і вміє насолоджуватися кожним днем. А ще вона готова завжди прийти на допомогу – як для порятунку молодшої Феліксової сестрички, так і в творчих пошуках.

«Зелені мартенси» – це історія, розказана від імені трьох осіб: Фелікса, його сестри Віки та Опти. У ній є все – змагання за популярність і сміливість бути собою, ризиковані вчинки і мудрі рішення, дружба і кохання. І фінал, який змусить твоє серце трепетати.


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар