День Землі 2021: історія та головні традиції екологічного свята

 У цей день люди проголошують екологічні ініціативи і закликають до дбайливого ставлення до планети.



Щорічно 22 квітня відзначається Міжнародний День Землі - свято, що ознаменувало початок сучасного екологічного руху. Мета цього дня - звернути увагу на проблеми навколишнього середовища. 22 квітня проводиться безліч екологічних заходів. Слоган Дня Землі 2021 - "Відродити нашу Землю".


Історія свята День Землі


Перша екологічна акція відбулася в цей день в 1969 році. Сенатор США Гейлорд Нельсон закликав до створення дня, який приверне увагу суспільства до екологічних проблем. У минулому Нельсон був свідком великого розливу нафти у водоймі. Він зібрав групу з ініціативних студентів і організував першу екологічну демонстрацію.
Відтоді третій тиждень квітня щорічно відзначався як тиждень Землі. Це свято стало дуже популярним в США, а до 90-их років отримало популярність у всьому світі. У 1990 його вперше відзначили в СРСР. У 2009 році ООН встановила відзначати офіційне свято Міжнародний День Матері-Землі 22 квітня.
Це свято призвело до прийняття багатьох важливих екологічних законів у США. У 2016 році ООН обрала День Землі для підписання Паризької кліматичної угоди, яка містить заходи щодо зниження викиду вуглекислого газу.


Заходи в День Землі 2021


Цього року відзначається 51-ий День Землі. Його головними темами є відновлення біорізноманіття, кліматичні зміни та боротьба з пандемією коронавірусу. З 20 квітня будуть проводитися різні саміти та освітні заходи. 22 квітня відбудеться віртуальний кліматичний саміт за участю 40 світових лідерів, організований Джо Байденом. Також в цей день планується онлайн-Захід Earth Day 2021.



Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар