Всесвітній день книги

 23 квітня ми відзначаємо Всесвітній день книги та авторського права. 


А як можна відзначити День книги? Зрозуміло, що читанням нової цікавої книги. Наприклад такої:


Дивні світи. Книга 1. Агенція подорожей

Л. Д. Лапінскі

Хочете у мандрівку магічним мультивсесвітом? От і підлітці Флік подобається подорожувати, тож запрошення до таємного товариства «Дивні світи» вона радо приймає. Магія вабить дівчинку, але, виявляється, не все добре у цьому новому всесвіті. Десь все засипає снігом, десь все поглинає ніщота, десь зовсім не лишилось людей. Чому?

Допитлива Флік сама починає чарувати, щоб зрозуміти, що ж сталось з цими дивовижними світами. Магія мусить підказати, що й коли пішло не так. Адже Флік не впевнена в тому, що ця біда не докотиться до її світу. 

Або такої


Крадій часу

Террі Пратчетт

Свіженьке фентезі від Террі Пратчетта. Це п’ятий і заключний роман циклу про Смерть із серії «Дискосвіт».

Мешканцям Дискосвіту, як і нам з вами, завжди бракує часу. А ще здається, що вони геть не розуміють історії та зв’язку між подіями. Усе під контролем тримають історичні ченці, які вберігають світ від пошкоджень. Інколи їм доводиться збирати докупи цілі епохи. Одного разу поганці надумали зупинити плин часу та замовили годинникареві створити надзвичайно точний годинник. Так вони хочуть полонити час у скляну пастку. Існування світу під загрозою. За його порятунок беруться монастирський підмітальник Лу-Тзе та його суперобдарований учень Лобсанґ Лудд. Чи вдасться їм врятувати час від завмирання? Які небезпеки чатують на героїв? Спойлера тут не буде, тому читайте книжку.

Чи, такої?

Свято, яке завжди з тобою

Ернест Гемінґвей

Книжка-спогад американського письменника Ернеста Гемінґвея про його життя в Парижі. Події відбуваються у 1956 році. Письменник випадково знаходить валізу, яку залишив у підвалі паризького готелю «Ріц» багато років тому. Тут був блокнот із записами про його молоді роки і французький період життя. Власне з цих нотаток і народилася книжка.

Плавно автор переносить читачів у післявоєнний Париж. Перші літературні спроби молодого Гемінґвея, життя з дружиною Хедлі, гамір кінних перегонів і тиша музеїв, прогулянки вулицями міста та посиденьки в затишних кав’ярнях, смаки та запахи епохи — така подорож до міста кохання вам однозначно сподобається. Спогади автора миттєві і часом незакінчені, але це не псує історії, а, навпаки, додає їй справжності. Вони нагадують записки із щоденника.

Будь-якої! Головне, щоб цікавої!


Світ у вулкані. Срібний і червоний

Ольга Максимчук

Це перша книжка із дилогії «Світ у вулкані». Ольга Максимчук запрошує малечу разом із героями долучитися до фантастичних пригод. Марко і Сонька Бруми — звичайні третьокласники, життя яких незабаром кардинально змінить великий білий… Великий білий птах. Забравшись до нього на спину, вони подадуться у мандри. Близнюки побачать жерло прадавнього вулкана та загадковий край Кремантура, зустрінуться з моторошними Сірими і розгадають великі таємниці минулого. Тут є оповідь і про впертюха та неслуха Агаву, що якось надибав вільного коня Іскру і вирушає з ним у надзвичайні пригоди.

Історії з книжки різні, але вони сплітаються в єдину боротьбу добра проти зла, яка триває тисячоліттями. Хто переможе в кінці? Хто програє та загине? Чи буде хепі-енд? Усе можливо.


Немає коментарів:

Дописати коментар