А чи не втомилися ви від зими, холоду і снігу?

Якщо ні, то можна почитати про пригоди в Арктиці та Антарктиці. Ви ж їх розрізняєте?

Добірка про крижані та холодні Антарктику та Арктику вже чекає на своїх читачів. А ви готові до мандрівки найвіддаленішими куточками нашої планети? Якщо так, одягайте дуже теплі речі, бо ми вирушаємо. 

Антарктична експедиція Шеклтона.jpgКниги про Антарктиду розбурхують уяви багатьох своїми пригодами та випробуваннями. «Антарктична експедиція Шеклтона. Надзвичайна крижана пригода»  – це розповідь відомого художника про одну з антарктичних подорожей Ернста Шеклтона. У ній надзвичайно багато небезпечних пригод, переживань та спроб вижити у не людських погодних умовах. І взагалі, вона про відважних та сміливих людей, які не бояться жодних перешкод та відповідальності.

At the Mountains of Madness.jpgАвтор книги про підкорення Антарктиди, у якій вдало поєднуються елементи фантастики, містики та страху – це звісно про Лавкрафта. Герої його фантастичної повісті «At the Mountains of Madness» також відправляються в експедицію південним полюсом. І вони натрапляють на рештки таємної цивілізації, яка несе за собою тільки страх, смерть і знищення. Українською прозові твори Лавкрафта можна прочитати у повній колекційній збірці, яка налічує поки три томи: «Повне зібрання прозових творів. Том I», «Том II» та «Том III»

Мій останній континент.jpgРоман «Мій останній континент» Мідж Реймонд оповідає про двох людей, які працюють гідами для туристів, які приїздять до Антарктиди та досліджують, як науковці, екологію та екосистему регіону. Серед вічної мерзлоти між ними зароджується теплі любовні почуття. І все було б добре, якби не катастрофа, яка сталася поблизу берегів Антарктики.   

Український Шпіцберген.jpg«Український Шпіцберген» Максима Беспалова – це художній репортаж, який знайомить нас з історією українців, які живуть за полярним колом. Це детальна мандрівка архіпелагом Шпіцберген, його історією, побутом, звичаями, традиціями та розвагами. 

Терор.jpgКнигу про полярну експедицію, засновану на справжніх історичних джерелах написав американський письменник Ден Сіммонс. Роман  «Терор» розповідає про справжню експедицію Джона Франкліна. Але окрім історичного фактажу, автор додає у твір елементи містики та фантастики, від яких історія набуває направду моторошних та крижаних відтінків.

Біле Ікло. Поклик предків. Жага до життя. Смок та Малюк.jpgІнший американський письменник Джек Лондон також старався дотримуватися реалізму у своїх пригодницьких творах. Героями його романів та оповідань часто ставали мешканці північних та холодних регіонів його країни: як люди, так і тварини. Його збірка «Біле Ікло. Поклик предків. Жага до життя. Смок та Малюк» зайвий цьому доказ. 

Арктика й Антарктика. Панорамка-енциклопедія.jpgА якщо мова зайшла про тварин-мешканців полярних широт, то невеличка книжечка «Арктика й Антарктика. Панорамка-енциклопедія» стане чудовим екскурсоводом у цій темі для малюків та дітей.  

Точка обману.jpgКниг про полярників зарубіжна сучасна література аж ніяк не оминає. Роман «Точка обману» майстра  трилерів та детективів Дена Брауна на цей раз пропонує читачам зануритися у загадки  таємничого об’єкту, який випадково знайшли у полярних широтах. Перед героями постають запитання, що приховується за цим об’єктом та які небезпеки він несе. Але найголовніше їхнє завдання – вижити у холодній та жорстокій реальності полюсу.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар