На вихідних ми мали цілих два свята

 27 березня своє професійне свято відзначали географи, а 28 - історики.

Тому сьогодні пропоную до вашої уваги кілька книжок про подорожі ...

Колись на київській кухні зародилась ідея творчих експедицій з табуретами до чотирьох океанів. За п’ять років три табурети вже були на своїх місцях і залишився останній. Книга українського режисера Леоніда Кантера розповідає про пригоди, які довелось пережити трьом командам: з України, Білорусі та Росії на шляху до Тихого Океану через дві Америки.

Книга, яку Жюля Верна попросили написати члени Французького географічного товариства, щоб діти краще знали географію. 🙂 В результаті “Діти капітана Гранта” стали чудовим чтивом не лише для школярів, а і для їхніх батьків. Завдяки цьому твору багато людей полюбили мандри та географію, а декому досі сниться безкрая пампа Патагонії.

У квітні 2008 року колишній капітан британської армії Ед Стаффорд відправився у пішу подорож вздовж Амазонки. 2,5 роки, близько 10 000 кілометрів, багато відкриттів та перешкод. Прекрасна книга про Південну Америку та про те, що потрібно робити для здійснення своїх мрій.

... та історичні події
"Історія України від діда Свирида" українського блогера, відомого в соціальній мережі Фейсбук під ім’ям "Свирид Опанасович". Книга написана у стилі, найбільшим наближенням за подібністю до якого є Всесвітня історія в обробці "Сатирикону". Однак, авторське викладення матеріалу відрізняється більш науковим ставленням до історичних деталей, глибиною аналізу причинно-наслідкових зв’язків, тому може використовуватися як достовірний варіант історичного матеріалу не тільки для всіх, хто просто цікавиться історією, а й для учнів та студентів. Особливістю авторського жанру є "оживлення" історичних героїв в форматі діалогів та залучення читачів до аналізу історичних подій.

Незалежність не впала з неба – державницька традиція живе на наших землях зі скіфських часів і фактично не перери валася до 1991-го. Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволить читачам легко зорієнтуватися у такому складному питанні, як походження Української держави та боротьба за її встановлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування. Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями.

Економіст, професор Гарвардського університету Дарон Аджемоґлу і політолог, професор Чиказького університету Джеймс Робінсон взялись знайти відповіді на запитання: чому одні країни — багаті, а інші — бідні? Чи сприяють економіці природні умови і культурний рівень населення? Який політичний устрій допомагає розвитку економіки, а який її знищує?



Немає коментарів:

Дописати коментар