Що почитати на весняних канікулах?

 «Народжені бути вільними» Джесс Шаткін (#книголав, 2018, пер. Олена Замойська)

Чому підлітки ризикують і як їх захистити від небезпек – на таке запитання пропонує знайти відповідь Джесс Шаткін, викладач Нью-Йоркського університету, який знає усе про те, як працює мозок у дітей і тінейджерів. І якщо ти гадаєш, що ця книжка адресована насамперед батькам і вчителям (адже в ній йдеться про те, як родина, школа і суспільство можуть допомогти тобі уникнути зайвих ризиків), то помиляєшся зовсім трохи. Так, дорослі тут справді знайдуть способи тебе захистити, не псуючи при цьому тобі життя.


Але – погодься – вчинки, якими ти виражаєш свою крутість, іноді можуть мати погані наслідки. І якщо тобі доводилося робити щось шалене, а потім шкодувати про це, бодай трішки, то книжка Джесса Шаткіна стане в пригоді. Вона допоможе розібратися у собі, у тих імпульсах і процесах, які тобою керують, і залишатися таким же яскравим, крутим і вільним, але без зайвого ризику.

«У світлі світляків» Ольга Войтенко (Видавництво Старого Лева, 2019)

Уяви: одного дня світло у світі просто гасне. І ти лишаєшся у темряві – без інтернету, без мобільного зв’язку, загублений і дезорієнтований. Для Єви-Лізи це справжня катастрофа, адже інтернет завжди був її життям, способом пізнавати світ і подорожувати у ньому. Зрештою, усе життя в їхньому домі регулювалося різними пристроями і гаджетами. А тепер доведеться робити усе самотужки, та ще й навпомацки…   Провідником дівчинки в реальному світі стане Тім, якого темрява примусить відкласти улюблені книжки. А ще до них приєднається Макс, якому доведеться відшукати найважливіше – самого себе.



Якщо не боїшся темряви і любиш фентезі, то свіжий роман від української авторки стане чудовим читанням на короткі канікули. А ще – прекрасним приводом задуматися про світло, любов і дружбу і про те, що вони для тебе значать.

«Щоденник Лоли» Ольга Купріян (#книголав, 2018)

Збираєшся на канікулах передивитися серії улюбленого телесеріалу «Школа»? Зроби між ними паузу і почитай «Щоденник Лоли». Він відкриє тобі всі таємниці головної героїні, Лоліти Гавриленко, та й саму її покаже з нового боку. Що в них насправді відбулося із Пашею, чому вона поводилася, як справжнє стерво і про що найбільше шкодує? З цієї щирої історії ти довідаєшся все і навіть більше.



Не дивишся «Школу» і уявлення не маєш, хто всі ці люди? Тоді слухай: «Щоденник Лоли» – це дуже особиста історія популярної старшокласниці-блогерки, яка готова на найсміливіші і найризикованіші вчинки, щоб втримати увагу спонсорів до свого блогу. Що стоїть за її поведінкою – бажання «хайпанути», жага до слави і грошей чи прагнення.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар